Navigácia

  • Tricklandia - Exkurzia do Starého Smokovca

    Tricklandia - Exkurzia do Starého Smokovca

    Foto vo Fotoalbume

    Dňa 27.3.2024 sa žiaci našej školy zúčastnili exkurzie, v rámci plánovaných exkurzií predmetovej komisie matematika-informatika-fyzika,  a to do Tricklandie v Starom Smokovci. Spolu s pedagogickým dozorom pani Mgr.Hrivovou a pánom Mgr.Kupčuliakom to tento rok bola trieda III.A. Navštívili galériu, kde mali možnosť si vyskúšať zrkadlové bludisko, antigravitačnú miestnosť a mnoho ďalších atrakcií  a optických ilúzií. Na výstave sa nachádzali i obrazy s námetmi slovenských ľudových povestí, rozprávok či obcí a zámkov Slovenska. Po prehliadke galérie sa žiaci presunuli do centra Popradu a mali možnosť bližšie spoznať krásy mesta.

  • IDEATON MLADÝCH 2024 V ŽILINSKOM KRAJI

    IDEATON MLADÝCH 2024 V ŽILINSKOM KRAJI

    Foto vo Fotoalbume

    V piatok 4. apríla 2024 sme sa zúčastnili druhého ročníka IDEATONU. Organizovala ho Sekcia pre mládež v Sobášnom paláci v Bytči.  Spolu s Mgr. Renátou Kotúčkovou našu školu reprezentovali žiaci Mária Garčárová (sexta), Kristián Rusiňák (sexta), Samuel Dybala (I.A), Ondrej Škuláň (I.A), Samuel Boskovič (I.A). Ideaton je maratón brainstormingu, nápadov a ukážky tímového ducha. Podujatie bolo určené žiakom stredných škôl, ktorí majú záujem rozvíjať svoje zručnosti vo vytváraní projektov, projektových stratégií a zdokonaľovať prezentačné zručnosti.  Naše skvelé 5-členné družstvo vybojovalo krásne 2.miesto svojim projektom na tému "Ako byť angažovanejší v zdravej komunite".  

    Ďakujeme za reprezentáciu našej školy !!!

  • Prípravné kurzy z matematiky na prijímacie skúšky

  • Okresné kolo Olympiády v chémii

    Okresné kolo Olympiády v chémii

    V marci sa uskutočnili okresné kolá Chemickej olympiády kategórie B a D.

    Víťazkou v kategórii B je žiačka sexty

    KRISTÍNKA ČILLÍKOVÁ.

    Víťazom kategórie D je žiak kvarty

    JOZEF MASIARIK

    Srdečne im blahoželáme a držíme palce v krajskom kole :-)

                      Foto vo Fotoalbume

  • Olympiáda v biológii

    Olympiáda v biológii

    Dňa 18.3. sa uskutočnilo krajské kolo Olympiády z biológie - kategória C, na Gymnáziu Jozefa Lettricha v Martine, kde sa náš žiak Samuel Slaziník, z tercie, v sprievode Mgr. Zuzany Bučovej, umiestnil na krásnom 6.mieste z celkového počtu 19 súťažiacich. Dňa 25.3. sa uskutočnilo školské kolo Olympiády z biológie, kategória D. Žiaci prímy: Martin Pršek a Nina Kubalová postupujú do okresného kola. Srdečne blahoželáme.

    Foto vo Fotoalbume

  • Úspešní v EXPERT GENIALITY SHOW

    Úspešní v EXPERT GENIALITY SHOW

    Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže EXPERT GENIALITY SHOW. Súťažilo 7 žiakov sexty a 5 žiakov zo sekundy.

    Opäť boli úspešní a titul TOP EXPERT získali: Kristína Čillíková (sexta), Kristián Rusiňák (sexta), Šimon Gaňa (sekunda)  

    Diplomy získali v téme: 

             Tajomstvá prírody- Barbora Majtánová (sexta)

             Mozgolamy - Monika Lukáčová, Kristián Rusiňák, Peter Majtán (všetci sexta), Šimon Gaňa (sekunda)

             Do you speak English? - Kristína Čillíková, Lucia Martinková, Kristián Rusiňák (všetci sexta)

             Góly, body, sekundy –     Šimon Gaňa (sekunda)

             Od Dunaja k Tatrám -      Kristína Čillíková (sexta)

     

    Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov !!! :-)

    Foto vo Fotoalbume

  • Beseda s včelárom

    Beseda s včelárom

    12. marca sa žiaci PRÍMY a SEKUNDY zúčastnili besedy s pánom včelárom Ondrejom, ktorý odpovedal na ich zvedavé otázky zo života včielok. Žiaci so záujmom počúvali, zapájali sa do diskusie a správne odpovedali na otázky v súťaži o včelie produkty v závere besedy.

    Beseda bola spojená aj s ochutnávkou výborného agátového medu, ktorý všetkým chutil :-)

    Foto vo Fotoalbume

     

  • ENTER micro:bit tours

    ENTER micro:bit tours

    Foto vo Fotoalbume.

         V našej škole sa 13.2.2024 pod vedením Mgr. Renáty Kotúčkovej uskutočnilo vzdelávacie podujatie ENTER micro:tours, ktoré prechádza celým Slovenskom pod záštitou agentúry Aj ty v IT. Zúčastnili sa ho žiaci prímy, sekundy, tercie a kvarty. Žiaci plnili a riešili mini úlohy s micro:bitom. Takýmto spôsobom spoznali jeho jednotlivé funkcie a nadstavbové aplikácie. Toto vzdelávanie bolo pre nich výborným štartom do sveta programovania, pretože prácu s micro:bitmi máme zavedenú aj do vyučovacieho procesu. V budúcnosti s micro:bitmi budú môcť vytvárať rôzne projekty, zapájať sa do súťaží, vďaka ktorým sa naučia skvelo programovať.

  • 20th International Particle Physics Masterclasses 2024

    20th International Particle Physics Masterclasses 2024

    Foto vo Fotoalbume

    Žiaci našej školy sa pod vedením  Mgr. Veroniky Behríkovej zúčastnili konferencie 20th International Particle Physics Masterclasses 2024, ktorá sa konala na Žilinskej univerzite a v online priestore s vedcami CERNu.

    Prednášky vedeckých pracovníkov umožnili študentom nahliadnuť do metód základného výskumu, ktoré prinášajú fundamentálne poznatky o základnej štruktúre hmoty a jej interakciách, skúmajúcich štruktúru hmoty pri vzdialenostiach menších ako sú rozmery atómových jadier.

    Projektu „Hands on Particle Physics – European Masterclasses for High School Students” sa zúčastnilo takmer 225 univerzít a výskumných centier z 60 štátov z celého sveta. Naši študenti mali takisto možnosť zažiť aktívne jeden výskumný deň.

    Pod odborným vedením fyzikov analyzovali reálne dáta z CERN-ských experimentov a takto mohli poodhaliť podstatu a vlastnosti štruktúry hmoty.

    V poobedných hodinách sa uskutočnilo online stretnutie s vedcami CERNu, kde žiaci mali možnosť položiť otázky, prípadne analyzovať dáta z Cernovských pokusov. V tejto oblasti exceloval náš žiak Šimon Zuber, ktorý perfektnou angličtinou odpovedal správne na otázky vedcov.

  • Janko, spomíname...

    Janko, spomíname...
  • DOD

    DOD

    Deň otvorených dverí   15.február 2024      

    Ďakujeme za návštevu :-)  

    Foto vo Fotoalbume

    O našej škole 

     

  • A máme víťaza

    A máme víťaza

    Dňa 13.2. 2024 sa uskutočnil už 58. ročník Biologickej olympiády, kategória C.V okresnom kole si spolu zasúťažili žiaci z celého okresu Bytča. Súťaž pozostávala z teoretickej a praktickej časti. Samuel Slaziník z tercie sa umiestnil na krásnom prvom mieste a postupuje do krajského kola, ktoré sa uskutoční 18.marca v Martine. Srdečne blahoželáme Samkovi, súťažiacim dievčatám i p. profesorke Bučovej k úspešnej reprezentácii školy.

    Foto vo Fotoalbume

  • Strieborní v basketbale

    Strieborní v basketbale

    Ako to zhodnotil ohľadne majstrovstiev okresu náš kolega Jožko Švrhovný: "Včera naši chlapci zabojovali a získali 2.miesto v basketbale starších žiakov... Boli to nervy 🙂 díky, chalani." Srdečne blahoželáme , ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme ešte veľa úspechov.

    Foto vo Fotoalbume

  • Úspech v okresnom kole Olympiády v dejepise

    Úspech v okresnom kole Olympiády v dejepise

    S radosťou oznamujeme, že sa opäť potvrdilo, že máme úspešných a múdrych študentov. Sofia Zacharovská 1.miesto (sekunda) a Jozef Masiarik 2. miesto (kvarta) v okresnom kole Dejepisnej olympiády v Bytči! Obidvaja postupujú do krajskej súťaže. Blahoželáme Sofii, Jožkovi i kolegyni Mgr. Kukanovej, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu a držíme palce v krajskom kole.

    Foto vo fotoalbume

  • 70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín

    70. ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín

           Aj na našej škole sa konalo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy pre II. a III. kategóriu a okresné kolo pre IV. kategóriu. Krása slovenčiny zaznela 30.januára 2024 a porota v zložení: Mgr. Ingrid Podkrivacká, Mgr. Darina Syrná a Mgr. Mária Halamová rozhodla o poradí a o postupe do vyššieho kola súťaže. Reprezentovať nás budú súťažiaci umiestnení na prvých miestach. Blahoželáme.

    II. kategória – poézia ( príma)

    1. Mia Halamová

     

    II. kategória – próza (príma)

    1. Ema Fakundínyová

    2. Linda Nemčáková

     

    III. kategória – poézia (sekunda – kvarta)

    1. Simona Žoldáková

    2. Natália Gužíková

     

    III. kategória – próza (sekunda – kvarta)

    1. Nela Štefániková, sekunda

    2. Agáta Micheľová, kvarta

    3. Sofia Zacharovská, sekunda

    Čestné uznanie - Klára Huláková, sekunda

     

    IV. kategória – poézia (1.- 4. ročník, kvinta – oktáva)

    1. Veronika Caránková, kvinta

    2. Jakub Dobroň, II.B

    3. Dominika Gašparíková, 1.A

     

    IV. kategória – próza (1.- 4. ročník, kvinta – oktáva)

    1. Miriam Holášová, kvinta

    2. Ema Homolíková, II.A

    3. Sára Šamajová, kvint

  • Úspešný štart v Európskej súťaži v štatistike

    Úspešný štart v Európskej súťaži v štatistike

    ESC je súťaž, ktorú organizuje Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ so zámerom zvýšiť štatistické povedomie, gramotnosť a záujem o oficiálnu štatistiku medzi žiakmi a učiteľmi.

    Hlavné ciele:

    • podporovať u žiakov zvedavosť a záujem o štatistiku,
    • povzbudiť učiteľov k používaniu nových materiálov na výučbu štatistiky vrátane využitia reálnych údajov oficiálnej štatistiky (európskej aj národnej) a hľadaniu spôsobu uplatnenia nadobudnutých znalostí zo štatistiky,
    • ukázať žiakom a učiteľom spoločenský význam štatistiky,
    • podporovať tímovú prácu a spoluprácu medzi žiakmi pri dosahovaní spoločných cieľov

    Národné kolo pozostáva z dvoch vyraďovacích etáp. Žiaci sú rozdelení do dvoch kategórií, pričom jeden tím môže tvoriť jeden až traja žiaci.

    Kategória A: žiaci 3., 4., prípadne 5. ročníka gymnázií, stredných odborných škôl a zodpovedajúcich ročníkov 8-ročných gymnázií (vek 16 a viac rokov) – súťažilo 322 tímov.

    Kategória B: žiaci 1. a 2. ročníka gymnázií, stredných odborných škôl a zodpovedajúcich ročníkov 8-ročných gymnázií (vek 14 – 16 rokov) – súťažilo 156 tímov.

    V prvom kole riešili žiaci tri testy s uzavretými otázkami: test základných znalostí, test zameraný na používanie oficiálnych zdrojov štatistických údajov a test zameraný na interpretáciu štatistického dokumentu.

    Do druhého kola postúpili tí, ktorí mali v teste úspešnosť viac ako 86,7%. Našu školu reprezentovalo pod vedením PaedDr. Jandušíkovej 6 tímov (1 v kategórii A a 5 v kategórii B). Do druhého kola sa prebojovali:

    Kategória B – súťažilo 156 tímov a do druhého kola postupujú:

    • Karin Galliková, Simona Hoferová a Adrien Nedeljak z II. B. Umiestnili sa na 6. mieste s počtom bodov 95,6.
    • Veronika Caránková, Daniela Pecková a Nathanaël Serra z kvinty. Umiestnili sa na 7. mieste s počtom bodov 95,6.
    • Lukáš Levko (II. B), Illia Sheptukha a Vanesa Hvorečná z I. B. Umiestnili sa na 13. mieste s počtom bodov 91,1.

    Víťazné tímy národného kola na prvých dvoch miestach v oboch vekových kategóriách postúpia do európskeho kola. Ďakujeme za skvelú reprezentáciu našej školy a držíme palce v druhom kole Európskej súťaže v štatistike.

  • Medailový úspech v stolnom tenise

    Medailový úspech v stolnom tenise

    Srdečne blahoželáme členom športového družstva k 3. miestu na Majstrovstvách okresu v stolnom tenise. Chlapci, pán profesor Mgr. Švrhovný, ďakujeme za úspešnú reprezentáciu :-)

  • AHOJ, LONDÝN!

    AHOJ, LONDÝN!

    Dňa 2. decembra 2023 sa niektorým z nás, žiakov a vyučujúcich nášho gymnázia, začalo veľké šesťdňové londýnske dobrodružstvo. Začali sme ho celodennou cestou autobusom zasneženými európskymi krajinami až do francúzskeho prístavu Calais, odkiaľ sme absolvovali cestu trajektom, a tým dosiahli cieľ zájazdu - Londýn, poznačený adventným časom.
    Počas troch dní sme stihli skrz-naskrz preskúmať. Prezreli sme si napríklad planetárium Greenwich, katedrálu sv. Pavla - kde mala svadbu princezná Diana s Charlesom, obrovské prírodovedmúzeum, neďaleký čarovný hrad Windsor - doteraz obývaný kráľovskou rodinou, aj múzeum v Tower Bridge. Na vlastné oči me videli svetoznáme monumenty - Londýnske oko, Buckinghamský palác a mnohé ďalšie. Prešli sme sa po vianočne vyzdobenom centre mesta, po nábreží Temže, luxusom vychýrenej Oxford Street alebo po Picadelly Circus. Bezpochyby pôsobivá bola návšteva rozľahlého obchodného centra Westfield Stratford City aj jazda londýnskym poschodovým autobusom.
    Príjemne unavení sme sa síce za nepriaznivého počasia, no bezpečne a šťastne vrátili na Slovensko, obohatení o nové skúsenosti, poznatky a zážitky prežité s kamarátmi a našimi skvelými tromi p. profesorkami Mgr. Gumančíkovou – vedúcou akcie, Mgr. Horváthovou, Mgr. Wagnerovou, PhD., ktorým ďakujeme za organizáciu tohto nezabudnuteľného poznávacieho školského zájazdu.

  • OZNAM

    Počas zimných prázdnin je škola pre verejnosť zatvorená.

  • Koordinátori - SOČ
    15. 12. 2023

    Aktualizovali sme modul Koordinátori

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    Štefánikova 219/4
  • 041/5523589, 0948665611

Fotogaléria