Navigácia

  • Krajské kolo Biologickej olympiády úspešne

    Krajské kolo Biologickej olympiády úspešne

    Dňa 17.3. 2023 sa naša žiačka Veronika Caránková z kvarty zúčastnila krajského bola Biologickej olympiády, kategória C-TP, ktoré sa konalo na gymnáziu J. Lettricha v Martine.Skončila ako úspešná riešiteľka, k čomu jej srdečne blahoželáme. Veronike aj p. učiteľke Mgr. Zuzane Bučovej ďakujeme za reprezentáciu školy.

  • Vyčistime spolu kraj - naša príma bola súčasťou

    Vyčistime spolu kraj - naša príma bola súčasťou

    Foto vo Fotoalbume.

    Dňa 5.5.2023 sa naši primáni, spolu s triednou učiteľkou Mgr. Renátou Kotúčkovou zúčastnili aktivity, ktorá prebieha v celom Žilinskom kraji - Iniciatíva "Vyčistime spolu kraj".

    Do štvrtého ročníka sa prihlásilo viac ako 2000 dobrovoľníkov, neformálnych skupín a aj organizácií, ktorí chcú pomôcť ku krajšiemu okoliu. Keďže našim primánom nie je ľahostajné, v akom prostedí žijú, museli byť pri tom.

    Spolu urobili veľký kus práce, za čo im ďakujeme nielen my, ale aj naša príroda ! 

  • Úspech - Krajské kolo Geografickej olympiády kat.F

    Úspech - Krajské kolo Geografickej olympiády kat.F

    Dňa 26.4.2023 sa konalo krajské kolo Geografickej olympiády pre ZŠ a osemročné gymnáziá v Žilinskom kraji na katedre geografie PF KU v Ružomberku. Zúčastnilo sa ho 63 súťažiacich v kategóriách E a F. V E kategórii 31 žiakov a v F kategórii 32 žiakov z 37 škôl.

    Touto cestou by sme sa radi poďakovali žiačke osemročného gymnázia z triedy príma Sofii Zacharovskej (vyučujúci Mgr. Daniel Kupčuliak), ktorá sa vo svojej kategórii F v krajskom kole Geografickej olympiády umiestnila na výbornom 1. mieste z celkového počtu 32 súťažiacich. Ďakujeme za vynaložené úsilie, prípravu a skvelú reprezentáciu našej školy. Sofia sa zúčastnila všetkých plánovaných kôl Geografickej olympiády (školské, okresné, krajské) v kategórii F. Svojou usilovnou prácou, súťaživosťou, pravidelným štúdiom a zberaním materiálov k daným témam z Geografie sa jej podarilo prebojovať až do finálového krajského kola a zvíťaziť.

    Gratulujeme a prajeme Sofii v ďalších rokoch strávených na našej škole veľa životných, študijných a súťažných úspechov.

  • Úspešní v JUNIOR INTERNET - Learn - AMAVET

    Úspešní v JUNIOR INTERNET - Learn - AMAVET

    Fotografie z konferencie sú vo Fotoalbume.

    Zostrih videa zo slávnostného udeľovanie cien https://www.youtube.com/embed/7m0tsQmDJ8Y?start=20803

    Monika a Marián Lukáčovci (kvinta a III.A) reprezentovali spolu s Mgr. Renátou Kotúčkovou našu školu, bytčiansky aj žilinský región v celoslovenskom finále súťažnej konferencie JUNIOR INTERNET  a získali krásne 3.miesto v kategórii JuniorLearn! 

    Ďakujeme za fantastickú reprezentáciu a srdečne BLAHOŽELÁME!  

    A o čo vlastne ide? 18. ročník jedinečnej konferenčnej súťaže JUNIOR INTERNET je súťaž určená žiakom základných a stredných škôl, ktorí sa aktívne zaujímajú o tvorbu webových stránok, digitálnu grafiku a dizajn, kreatívne písanie textov, tvorbu blogov alebo vlogov, tvorbu vzdelávacích projektov či programovanie aplikácií. Organizátorom je AMAVET – Asociácia pre mládež, vedu a techniku na Slovensku ako občianske združenie, ktoré vytvára podmienky pre nádejných mladých vedcov. Pomáha napĺňať predstavy žiakom i študentom, ale je tu i pre pedagógov či rodičov a smeruje spolu s nimi deti a mládež k prírodným a technickým vedám.

  • GIRL'S DAY 2023 a naše druháčky

    GIRL'S DAY 2023 a naše druháčky

    Foto je vo Fotoalbume

    Girl’s Day je celosvetový deň žien a dievčat v IT, koná sa každoročne v ŠTVRTÝ ŠTVRTOK V ŠTVRTOM MESIACI. Dňa 27.4.2023 sa už po 10. raz na celom Slovensku konal GIRL'S DAY 2023. Podujatie, ktoré stredoškoláčkam približuje sektor IT a možnosti štúdia, práce i podnikania, ktoré im svet moderných technológií ponúka. Tento rok naše žiačky z II.A triedy spolu s Mgr. Renátou Kotúčkovou navštívili Fakultu riadenia a informatiky na Žilinskej Univerzite a dozvedeli sa veľa informácií na tému: Ako vznikajú webové aplikácie na FRI UNIZA. 

  • Úspech na Okresnom kole Matematickej olympiády

    Úspech na Okresnom kole Matematickej olympiády

    Dňa 12.4.2023 sa konalo Okresné kolo Matematickej olympiády, ktorého sa s vyučujúcou Mgr. Renátou Kotúčkovou zúčastnili v kategórii Z6 žiačky z prímy. Blahoželáme k víťazstvu a 1.miestu Sofii Zacharovskej a tak isto k 3. miestu úspešnej Eliške Mišutkovej.  Dievčatá, ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy !

  • Celoštátne SUPERfinále 2023: ZIGGY CUP - hádzanársky úspech

    Celoštátne SUPERfinále 2023: ZIGGY CUP - hádzanársky úspech

    Tím dievčat nášho gymnázia sa umiestnil na 1.mieste v krajskom kole Majstrovstiev stredných škôl v hádzanej, ktoré sa konalo 20.apríla v Martine. Vďaka víťazstvu budú dievčatá pod vedením Mgr. Pavla Hrobárika reprezentovať svoju školu, mesto, ako aj Žilinský samosprávny kraj. Dievčatá, ďakujeme a držíme palce v celoštátnom kole, u nás v Bytči!

    https://sutaze.skolskysport.sk/turnaj/81659/celostatne-kolo/?Area=ParticipantList&numPage=1

  • Deň Zeme s kvartou

    Deň Zeme s kvartou

    Deň 22.apríl je už tradične venovaný Dňu Zeme. Máme radi našu planétu, prostredie, v ktorom žijeme, a preto nám leží na srdci čistota nášho okolia a prostredia, v ktorom žijeme. Žiaci kvarty, spolu s Mgr. Zuzanou Bučovou, vyčistili areál našej školy a urobili ho krajším.

    Foto vo Fotoalbume.

  • Ide sa do celoslovenského finále JUNIOR INTERNET

    Ide sa do celoslovenského finále JUNIOR INTERNET

    V tomto ročníku sa viacerí naši žiaci prihlásili do súťaže, ktorú organizuje Asociácia pre mládež, vedu a techniku (AMAVET).

    Zo všetkých prihlásených sa do celoslovenského finále prebojovali naši žiaci Monika a Marián Lukáčovci (kvinta, III.A) spolu s konzultantkou Mgr. Renátou Kotúčkovou a to v kategórii Junior LEARN so svojou webovou stránkou MIZOFÓNIA

    Finále sa koná 28. - 29.4.2023 na FIIT STU v Bratislave.

    Držíme palce !!!

  • Úspech na okresnom kole Pytagoriády

    Úspech na okresnom kole Pytagoriády

    Dňa 21.3.2023 sa konalo okresné kolo matematickej súťaže Pytagoriáda kategórie Z6, Z7, Z8 (príma, sekunda, tercia) a opäť boli naši žiaci vynikajúci a vzorne našu školu reprezentovali. 

    V kategórii Z6 - príma

    1. miesto Šimon Gaňa 

    V kategórii Z7 - sekunda

    2. miesto Richard Mikuš

    V kategórii Z8 - tercia

    1. miesto Michal Bazala

    3. miesto Lucia Valientová

    Srdečne gratulujeme ! 

  • Okresné kolo Biologickej olympiády úspešne

    Okresné kolo Biologickej olympiády úspešne

    Aj v tomto školskom roku sa naši žiaci v spolupráci s Mgr. Zuzanou Bučovou zúčastnili okresného kola Biologickej olympiády. Reprezentovali nás naozaj úspešne. Samuel Slaziník zo sekundy obsadil 3.miesto v okresnom kole Biologickej olympiády, a to v kategórii D a Miška Žideková, tiež zo sekundy, bola úspešnou riešiteľkou. Srdečne blahoželáme!

  • HURÁ DO EURÓPSKEHO FINÁLE!

    HURÁ DO EURÓPSKEHO FINÁLE!

    Dva tímy nášho gymnázia uspeli v národnom kole Európskej súťaže v štatistike s postupom do celoeurópskeho finále. Organizátorom súťaže je Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ. V orientácii v dátach a v ich správnej interpretácii sa Jasmínka, Jakub a Sebastián zo septimy v konkurencii stoviek tímov z celého Slovenska vo svojej kategórii stali najlepšími! Nezaostal ani náš ďalší tím, tím prvákov v zložení: Karin a Simonka, ktorým len o vlások unikla bronzová priečka. Srdečne blahoželáme. Ďakujeme našim žiakom a kolegyni PaedDr. Lenke Jandušíkovej za krásnu reprezentáciu školy 🙂

    Tím septimy: Jasmínka Honzová, Jakub Kolek, Sebastián Slocík

    Tím prvákov: Simona Hoferová a Karin Galliková

    https://esc2023.statistics.sk/testy.html?fbclid=IwAR0Rdl2LBFXynv_xr0P-657Fm7ubdyw7ZT_mAKfG-Sg1AOQ7ZmwykOngDnI

  • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

    Piatok 24.3.2023 bol sviatkom umeleckého slova, konalo sa okresné kolo postupovej súťaže Hviezdoslavov Kubín v priestoroch CVČ v Bytči. Našu školu reprezentovali 4 žiačky v II. a III. kategórii. Dve z nich boli úspešné.

    V II. kategórii - poézia obsadila  druhé miesto Simonka Žoldáková ( z prímy)

    V III. kategórii -  próza zvíťazila Agátka Micheľová (z tercie)

    Srdečne blahoželáme a Agátke budeme držať palce v Krajskom kole – Vajanského Martin.

    Obe získali krásne diplomy : Agata_Michelova_-_diplom.pdf   a   Simona_Zoldakova_-_diplom.pdf

  • SOČ - POSTUP DO CELOŠTÁTNEHO KOLA

    SOČ - POSTUP DO CELOŠTÁTNEHO KOLA

    Foto vo Fotoalbume

    Dňa 28.3.2023 sa konalo Krajské kolo súťažnej prehliadky prác Stredoškolskej odbornej činnosti.

    Do celoštátneho kola v odbore 02 - Matematika a fyzika z 2.miesta postúpila Jasmínka Honzová zo septímy spolu so svojou konzultantkou Mgr. Ivetou Hrivovou

    Srdečne gratulujeme a držíme palce v Modre na Celoštátnom kole. Zároveň ďakujeme aj Monike Lukáčovej z kvinty, a Darinke Plačkovej a Mirke Ovčíkovej, zo septímy za vzorné reprezentovanie našej školy v odbore 17 - Pedagogika, psychológia a sociológia !!!

    ***********************************

    Foto vo Fotoalbume

    Dňa 9.3.2023 sa konalo spojené okresné kolo súťažnej prehliadky prác Stredoškolskej odbornej činnosti okresov Bytča, Čadca a Kysucké Nové Mesto. Súťaž prebiehala on-line formou, súťažiaci mali na obhajobu 8 minúť, počas ktorých zdieľali ostatným pripravenú prezentáciu, ktorú dopĺňali svojim komentárom.

    Do krajského kola, ktoré bude 28.3.2023 v Kysuckom Novom Meste už prezenčnou formou, z našej školy postúpili:

    Odbor 02 - Matematika, fyzika

    1. miesto - Jasmína Honzová, septíma s prácou - Využívanie programu GeoGebra pri riešení konštrukčných úloh s využitím zhodných zobrazení (konzultantka Mgr. Iveta Hrivová)

    Odbor 17 - Pedagogika, psychológia a sociológia

    1. miesto - Monika Lukáčová, kvinta s prácou - Mizofónia (konzultantka Mgr. Renáta Kotúčková)

    2. miesto - Darina Plačková, Miriam Ovčíková, septíma s prácou - Syndróm vyhorenia u adolescentov (konzultantka Mgr. Darina Syrná)

    Gratulujeme a držíme palce !!!

    **************************************

    Dňa 23.2.2023 sa na našej škole konalo školské kolo SOČ - Stredoškolskej odbornej činnosti. V tomto ročníku sa do súťažnej prehliadky zapojili 3 práce, ktoré postúpili do okresného kola. Súťaž prišla otvoriť pani riaditeľka, v odbornej hornotiacej komisii boli: Mgr.Iveta Hrivová, Mgr.Darina Syrná a Mgr.Renáta Kotúčková

  • Chemická olympiáda - školské kolo kat. B

    Chemická olympiáda - školské kolo kat. B

    17. marca 2023 sa uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády kategórie B.

    1. miesto: Šimon Zuber (sexta)

    2. miesto: Romana Puchoňová (II.A)

    3. miesto: Vratko Svrček (II.B)

    Víťazom srdečne blahoželáme a želáme veľa úspechov v ďalších súťažných kolách :-)

  • Exkurzia do vesmíru - Cosmos Discovery

    Exkurzia do vesmíru - Cosmos Discovery

    Foto vo Fotoalbume.

    Dňa 14.3.2023 sa plný autobus našich žiakov spolu s p.p. Behríkovou a p.p.Kotúčkovou zúčastnil veľkého dobrodružstva v Bratislave v Inchebe.

    Svetová výstava Cosmos Discovery mapuje pilotované lety do vesmíru od ich počiatkov až po súčasné aj plánované misie. Zoznámili sme sa s prvými vesmírnymi rokmi, najdôležitejšími míľnikmi povojnovej histórie ľudstva, aj najnovšími projektmi a víziami. Prežili sme naozajstné príbehy hrdinov, ktorí prekročili hranicu atmosféry. "Dotkli sme sa" Mesiaca, vstúpili sme na palubu vesmírnej stanice, zažili sme najväčšie dobrodružstvo ľudstva na vlastnej koži. Výstava Cosmos Discovery vznikla v spolupráci s NASA, svetovými, českými a slovenskými odborníkmi. Na výstave sme videli stovky originálnych artefaktov z USA a Ruska, ktoré boli vo vesmíre, jedinečnú zbierku skafandrov a skutočné modely vesmírnych lodí, raketoplánov či rakiet.

    Na záver výstavy si žiaci vyskušali aj svet virtuálnej reality. Pre každého to bol nezabudnuteľný zážitok.

  • Úspešní v EXPERT GENIALITY SHOW

    Úspešní v EXPERT GENIALITY SHOW

    Aj tento rok sa naši žiaci zapojili do celoslovenskej súťaže pre žiakov, ktorí mohli súťažiť v siedmich vekových kategóriách a mohli si vybrať 2 súťažné témy. Do súťaže zapojilo 11 796 žiakov zo 714 škôl z celého Slovenska.

    Na našej škole súťažilo 11 žiakov z kvinty a kvarty pod gesciou Paeddr. Jany Jozefiakovej.

    Opäť boli úspešní a titul TOP EXPERT získali:

                             Barbora Majtánová (kvinta)

                             Daniel Zrebný (kvarta)

                             Lucia Martinková (kvinta)

                             Kristián Rusiňák (kvinta)

    Diplomy v téme:

    Od Dunaja k Tatrám získali: Barbora Majtánová (kvinta)

    Góly, body, sekundy získal Daniel Zrebný (kvarta)

    Mozgolamy - Monika Lukáčová, Lucia Martinková,

                      Kristián Rusiňák, Peter Majtán (kvinta)

    Do you speek English? - Kristián Rusiňák (kvinta)

    Tajomstvá prírody – Barbora Majtánová, Daniel Zrebný

     

    Všetkým zúčastneným srdečne blahoželáme a želáme veľa ďalších úspechov ! 

    Foto vo Fotoalbume

  • V Európskej súťaži v štatistike úspešne

    V Európskej súťaži v štatistike úspešne

    ESC je súťaž, ktorú organizuje Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ so zámerom zvýšiť štatistické povedomie, gramotnosť a záujem o oficiálnu štatistiku medzi žiakmi a učiteľmi.

    Hlavné ciele:

    • zvýšiť štatistickú gramotnosť žiakov a podporiť ich záujem o štatistiku
    • poukázať na význam štatistiky v rôznych oblastiach verejného života a v každodennom živote bežného človeka
    • povzbudiť učiteľov v používaní inovatívnych metód pri vyučovaní štatistiky a nabádať ich k využívaniu oficiálnych štatistických údajov na tieto účely
    • podporiť tímovú prácu a spoluprácu medzi žiakmi pri dosahovaní spoločných cieľov

    Národné kolo pozostáva z dvoch vyraďovacích etáp. Žiaci sú rozdelení do dvoch kategórií, pričom jeden tím môže tvoriť jeden až traja žiaci.

    Katetgória A (16 – 18 roční) súťažilo 157 tímov

    Kategória B (14 – 16 roční) súťažilo 77 tímov

    V prvom kole riešili žiaci tri testy s uzavretými otázkami: test základných znalostí, test zameraný na používanie oficiálnych zdrojov štatistických údajov a test zameraný na interpretáciu štatistického dokumentu.

    Do druhého kola postúpili tí, ktorí mali v teste úspešnosť viac ako 75%. Našu školu reprezentovali 4 tímy (3 v kategórii A a 1 v kategórii B). Do druhého kola sa prebojovali:

    Kategória A – súťažilo 157 tímov a do druhého kola postupujú – Jasmina Honzová, Jakub Kolek a Sebastián Slocík zo septimy. Umiestnili sa na 2. mieste s počtom bodov 95,6.

    ESC_vysledky_1._etapa_kat_A.pdf

    Kategória B – súťažilo 77 tímov a do druhého kola postupujú – Karin Galliková a Simona Hoferová z I. B. Umiestnili sa na 11. mieste s počtom bodov 86,7.

    ESC_vysledky_1._etapa_kat_B.pdf​​​​​​​

    Víťazné tímy národného kola na prvých dvoch miestach v oboch vekových kategóriách postúpia do európskeho kola.

    Našim žiakom ďakujeme za reprezentáciu, pani učiteľke Lenke Jandušíkovej za koordináciu a naďalej držíme palce.

  • Spomíname

    Čestnosť, dobrosrdečnosť, zmysel pre spravodlivosť. Janko, zabudnúť sa nedá...

  • DOD 16.február 2023

    DOD   16.február 2023

     

    DEŇ   OTVORENÝCH   DVERÍ 

    16. 02. 2023 

         Ďakujeme za návštevu! Opäť niekedy dovidenia!

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Gymnázium
    Štefánikova 219/4
  • 041/5523589, 0948665611

Fotogaléria